Työnohjaus ja Yritysvalmennus

Oletko huomannut, miten pienistä asioista “hyvä draivi” muodostuu ja kuinka yllättävän pienillä muutoksilla voidaan saada aikaan suuri vaikutus?

Ilonmaan ajattelutavan mukaan:

  • Parhaat tulokset syntyvät silloin,  kun toimintamallit ja muutokset luodaan yhdessä, niin että asianosaiset osallistuvat prosessiin
  • Työnilo on välttämätön kaikkialla, missä halutaan työntekijöiden antavan parastaan ja asiakkaiden saavan parasta mahdollista palvelua
  • Usein jumiudumme tiettyihin ajatusmalleihin jotka jarruttavat edistymistä ja menestymistä. Uusien näkökulmien etsiminen ja löytäminen on avain uuteen ajattelutapaan ja sitä kautta toimintaan.
  • Ihmisen tarpeiden ja tunteiden kuuleminen ja kunnioittaminen on lähtökohta rakentavalle vuorovaikutukselle ja on kaikkien hyödyksi

Lyhytkestoiset ryhmä- ja yksilötyönohjaukset ja valmennukset

Asiakkaat pitävät lämpimästä vuorovaikutteisesta otteestani, jolla saadaan jo muutaman kerran tapaamisen jälkeen näkyviä tuloksia. Esimerkiksi Tiedolla haimme muutosta kokeneen myyntitiimin asiakaskokouskäytäntöihin ja löysimme uusia käytäntöjä, jotka he saivat heti käyttöön.

Valmennuksen pituus voi olla esimerkiksi 3 x 90 minuuttia. Ota yhteys, niin suunnitellaan teidänkin tarpeeseenne sopiva täsmävalmennus!

Pitkäkestoiset työnohjausprosessit ryhmille ja yksilöille

Pidemmät työnohjausprosessit ovat vieläkin hedelmällisempiä. Etukäteen ei voi tietää mitä ne tuovat tullessaan ja osa tulosta onkin itse prosessi. Näistä minulla on kokemusta mm. VTT:n tutkijatiimin kanssa sekä useista sosiaali- ja terveysalan organisaatioista.

Pitkäkestoiset työnohjaukset voivat olla esimerkiksi puolen vuoden mittaisia.

Kertaluontoiset valmennukset

Joskus yksikin läsnäoleva, kuunteleva ja valmentava sessio voi käynnistää jotain tärkeää. Kertaluontoiset valmennukset sopivat  ohjelmaksi esimerkiksi työyhteisöjen hyvinvointipäivään. Teen yhteistyötä muiden valmentajien kanssa, esimerkiksi naurujoogayritys Naurupalvelun kanssa.

 

Ennen valmentajaksi ja työnohjaajaksi ryhtymistäni työskentelin useita vuosia myynnin ja viestinnän parissa sekä kouluttajana ja vuorovaikutusvalmentajna.

Ollessani osana suurta amerikkalaista myyntiorganisaatiota koin minkälaista on olla osana erittäin tulospainotteisesta ja alati muuttuvaa työympäristöä.

Aikataulu- ja tulospaineiden alla työskentely tuli siellä tutuksi. Raakojen numeroiden alla ei myöskään saanut unohtaa asiakaspalvelua, hymyä, aitoa kiinnostusta ihmisiin. Tässä ristitulessa selviäminen ja menestyminen on varsin haasteellista!

Tunsin kuitenkin, että minulla on enemmän annettavaa toisenlaisessa työssä – halusin auttaa ihmisiä löytämään ilon tekemiseensä sekä hahmottamaan uusia näkökulmia vaikeissakin tilanteissa. Päätin ottaa  valmentajataitoni ja -kokemukseni käyttööni ja erikoistua työnohjaajaksi.

Katja Sonninen

KYLLÄ, haluan lisätietoja palveluistanne

Ota yhteyttä - vastaamme viestisiin mahdollisimman pian!

Kyllä
Ei